Article d’Opinió: PDU GRAN VIA, Oportunitat o Deja Vu

Home/Notícies, Opinió/Article d’Opinió: PDU GRAN VIA, Oportunitat o Deja Vu

Article d’Opinió: PDU GRAN VIA, Oportunitat o Deja Vu

PDU GRAN VIA, Oportunitat o Deja Vu

Amb la nova aprovació inicial del PDU Gran via tots i totes tenim davant una oportunitat per canviar l’urbanisme i el model econòmic i productiu de L’Hospitalet de Llobregat. Una oportunitat perquè els poders públics vetllin pels interessos de la majoria, pel bé comú, i no pels interessos exclusivament econòmics d’una minoria.

L’Hospitalet necessita un projecte integral de ciutat que superi i modifiqui el planejament urbanístic vigent realitzat als anys setanta i que res té a veure amb l’actualitat i amb els reptes de futur. Necessitem obrir un procés participatiu ampli, amb veïns i veïnes, entitats, agents ecologistes i socioeconòmics, sobre les necessitats reals de la nostra ciutat.

Per CanviemLH {ICV-EUIA-PIRATES} és prioritari soterrar les vies per millorar el servei de rodalies i lligar els barris de la ciutat. També el soterrament total de la Gran Via per fer un bulevard verd pel gaudi de veïns i veïnes que vinculi els hospitals i potenciï el pol biomèdic i sociosanitari. Volem que Cal Trabal es recuperi com espai agrícola sense cap edificació i que s’incorpori al parc agrari. Volem les masies rehabilitades, que les elèctriques soterrin les línies aèries i que es garanteixi la protecció de la biodiversitat del municipi.

Amb voluntat política i mobilització veïnal tenim l’oportunitat de canviar el PDU Gran Via i el planejament de la ciutat.

Una nova oportunitat

Tenim oportunitats, tenim opcions pel canvi. Ja ho va demostrar la lluita veïnal plural que va formar la plataforma “SOS salvem la zona agricolha” i la lluita política encapçalada per l’antic equip d’ICV-EUiA que va evitar els primers intents d’edificació de la zona i gracies a la qual avui encara podem somiar amb una zona natural com és i ha de ser Cal Trabal.

Amb la segona aprovació inicial del PDU s’obre una nova finestra pel canvi, una nova oportunitat, un nou període per presentar al·legacions. Des de CanviemLH {ICV-EUiA-PIRATES} presentarem al·legacions globals al projecte com ja es va fer a la primera aprovació inicial.

Més enllà de la lluita concreta de la nostra ciutat hem d’aconseguir que la Llei d’urbanisme contempli l’urbanisme participatiu d’una manera vinculant. Hem d’aconseguir modificar figures com la del Pla Director Urbanístic (PDU) per incorporar eines de participació obligatòries per llei, no podem permetre que la participació depengui de la bona voluntat del govern de torn.

Leave A Comment