Declaració institucional del ple municipal ordinari del 26 de juny de 2018

Unanimitat.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL PER UNA SOCIETAT LLIURE DE MASCLISMES

Volem posar de manifest que l’Ajuntament comparteix la decepció i el malestar social generat per la llibertat provisional decretada per als membres de ‘La Manada’, condemnats a nou anys de presó per abusar sexualment d’una jove en 2016, a més d’unir-se a les mobilitzacions ciutadanes davant una decisió judicial que no comparteix i que posa en evidencia que el masclisme perdura i que la seguretat de les dones és, en aquests casos,  inexistent.

L’Ajuntament reivindica el dret de les dones a viure en plena llibertat i autonomia la seva sexualitat, sense agressions ni abusos. Al carrer volem ser lliures, no valentes!

A més, l’Ajuntament trasllada el seu suport i solidaritat a la víctima i a totes aquelles dones que, havent patit una situació de violència sexual, aquests dies han recordat amb dolor la seva pròpia experiència. Les víctimes han de ser ateses des del primer moment i evitant, en tot allò que sigui possible, la seva revictimització.

L’Ajuntament es referma en el seu compromís de continuar treballant contra el masclisme en col·laboració amb el teixit associatiu i amb la ciutadania en general, creant un context social i cultural que rebutgi la violència sexista. També es compromet a seguir ampliant els programes de sensibilització i  continuar treballant contra les agressions sexistes.

Cap violació és justificable o interpretable!

L’Hospitalet, 26 de juny de 2018.