Moció per l’esclariment de l’assassinat d’en Pedro Álvarez

Home/Mocions/Moció per l’esclariment de l’assassinat d’en Pedro Álvarez

Moció per l’esclariment de l’assassinat d’en Pedro Álvarez

Moció per l’esclariment de l’assassinat d’en Pedro Álvarez.

Nº 17 de l’ordre del dia del ple municipal ordinari del 22 de novembre de 2016.

Presentada per conjuntament per CanviemLH {ICV-EUIA-PIRATES-E}, ERC i CUP-PA.

 

MOCIÓ PER EXIGIR L’ESCLARIMENT DE L’ASSASSINAT D’EN PEDRO ÁLVAREZ, A L’HOSPITALET DE LLOBREGAT.

Atès que la nit del 15 de desembre de 1992 va ser assassinat el jove Pedro Álvarez, a l’Hospitalet de Llobregat.

Atès que l’únic sospitós del cas, un agent del cos de la Policia Nacional, va ser detingut i pocs dies després posat en llibertat, sense haver estat estudiades amb profunditat les pistes i testimonis visuals dels fets.

Atès que des d’aquest primer moment, la família i amics del jove van iniciar una lluita constant per l’esclariment de l’assassinat d’en Pedro, que va incloure la convocatòria de manifestacions massives a l’Hospitalet i a Barcelona, una vaga de fam per part d’en Juanjo Álvarez, pare d’en Pedro, així com la recollida de més de 5.000 signatures.

Atès que el ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet al març de l’any 1999, va subscriure un compromís públic com a administració, amb format de moció política, amb els acords següents: “Mostrar la nostra solidaritat i recolzament a la família de Pedro Álvarez en la lluita que mantenen per l’esclariment de la mort del seu fill” i “instar a las autoritats competents, al ministeri del interior i al Poder Judicial, perquè realitzin i canalitzin les investigacions i el procés necessari per tal de procedir al total esclariment d’aquests fets i donar trasllat d’aquest acord al Ministeri d’interior, al Consell General del Poder Judicial a la família d’en Pedro Alvarez i als Portaveus dels Grups Polítics Municipals.”

Atès que l’any 2004 aquest Ple també va rebre les reivindicacions de la Plataforma Pedro Álvarez, a través d’una pregunta del propi Juanjo Álvarez formulada al propi Ple. Una pregunta que exigia el compliment dels acords legals que va subscriure aquesta mateixa cambra de representació i perquè s’implementessin les investigacions necessàries i es desenvolupés el procés adient per l’esclariment definitiu de l’assassinat d’en Pedro Álvarez.

Atès que any rere any, la Plataforma Pedro Álvarez surt als carrers de l’Hospitalet i d’altres municipis per tal de recordar l’abús de poder i la impunitat que han impedit la resolució d’aquest assassinat i que cada 15 de desembre s’organitza una concentració i una manifestació per mostrar el ferm rebuig a com s’ha portat el cas i l’abandonament a la família, per part de totes les administracions i organismes públics de l’Estat. Així com també expressar la solidaritat del poble de l’Hospitalet de Llobregat amb la Plataforma i la família d’en Pedro Álvarez.

Atès que des del  crim han passat ja 24 anys i a dia d’avui, encara no s’ha produït cap avenç amb les investigacions, ni ningú mai ha assumit cap responsabilitat per la mort violenta d’en Pedro Álvarez.

Atès que des de l’any 1999, aquesta administració local té pendent donar compliment als seus acords, fent ús de tots el recursos al seu abast.

Atès que la mort d’en Pedro Álvarez no es pas un cas aïllat i que la Plataforma vol recollir sota el paraigües de la seva activitat i visibilitat, casos similars d’abusos policials com són: la mort al barri del Raval d’en Juan Andrés Benítez, després de ser reduït amb força violència per un grup de Mossos d’Esquadra, el cas d’en Jonathan Carrillo, agredit per diversos agents municipals de Terrassa, segons el testimoni directe de diversos veïns/es i que es va saldar amb la imputació de fins a 4 agents de la Guàrdia Urbana de Terrassa o el suïcidi de Patricia Heras després de ser condemnada, amb circumstàncies clarament estranyes i opaques, a 3 anys de presó acusada dels fets del 4F. Uns fets que el documental Ciutat Morta, posa de manifest que són molt qüestionables.

Per tot això, els grups polítics municipals d’ICV-EUiA-PIRATES, ERC i CUP-PA, proposem al ple els següents acords:

PRIMER.- Mostrar la nostra solidaritat i recolzament a la família de Pedro Álvarez en la lluita que mantenen per l’esclariment de la mort del seu fill.

SEGON.- Instar a les autoritats i institucions competents, tantes vegades com sigui oportú, que es realitzin les investigacions pertinents dins d’un procés adient perquè s’esclareixi definitivament l’assassinat d’en Pedro Álvarez, com a mostra inqüestionable que no existeix lloc per a la impunitat al nostre municipi.

TERCER.- Instar a la futura figura del Síndic de Greuges Municipal, reglament pendent d’aprovació, a l’assumpció del seguiment i vigilància de les possibles accions per part de les institucions i autoritats competents sobre aquest cas en particular, i d’altres possibles casos, on es denunciessin presumptes situacions d’abús de poder, per part dels cossos de seguretat de l’Estat, de la Generalitat i del municipi, ja sigui prèvia demanda ciutadana o d’ofici.

QUART.- Garantir expressament el suport institucional de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat a totes les campanyes d’informació i difusió de la feina de la Plataforma Pedro Álvarez, mitjançant la facilitació institucional necessària  per a fer ús de la via pública, dels equipaments públics i/o la difusió pels canals institucionals de la seva activitat.

CINQUÈ.- Instar als mitjans de comunicació públics de l’Hospitalet a concedir un espai informatiu o entrevista a la família Álvarez, per tal d’explicar la seva lluita

SISÈ.- Donar Trasllat al Consell de Ciutat, als Consells de Districte, a la Federació d’Associacions de Veïns de l’Hospitalet i a la Plataforma Pedro Álvarez. Així com també, als grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Barcelona i als grups parlamentaris, amb representació a la Generalitat de Catalunya.

By |noviembre 21st, 2016|Mocions|1 Comment

One Comment

  1. […] 17 – MOCIÓ PER EXIGIR L’ESCLARIMENT DE L’ASSASSINAT D’EN PEDRO ÁLVAREZ, A L’HOSPITA… […]

Leave A Comment