Nº 21 de l’ordre del dia del ple municipal ordinari del 24 d’octubre de 2017.

Presentada conjuntament per PSC, C’s, CanviemLH {ICV-EUIA-PIRATES}, ERC i CIU.

Aprovada. A Favor, excepte CUP-PA en contra del punt 4 i abstenció als punts 1, 2, 5 i 6 i PP abstenció al Punt 4.

 

MOCIÓ DE REBUIG ALS ATEMPTATS TERRORISTES DE BARCELONA I CAMBRILS I DE RECONEIXEMENT A LA TASCA REALITZADA PELS COSSOS POLICIALS I D’EMERGÈNCIES

Els atemptats terroristes comesos a Barcelona i Cambrils el passat 17 d’agost de 2017, van provocar la mort de 15 persones i més d’un centenar de ferits i van produir una sensació de por i alarma entre la nostra societat.

La ràpida i eficient intervenció dels cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, agents de policies locals i dels serveis d’emergències mèdiques, juntament amb molts ciutadans anònims va ser cabdal per afrontar els primers moments i la posterior detenció i desarticulació dels terroristes causants de l’atac.

Les mostres de solidaritat i condol van ser nombroses durant els següents dies, així com la indignació i el rebuig unànime a la violència, defensada des de qualsevol idea o religió.

Per tot això, els grups polítics municipals del PSC-CP, CIUTADANS, ICV-EUIA-PIRATES, ERC i CiU, proposen al ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat l’adopció dels següents acords:

PRIMER.‐ Expressar el rebuig contundent als atemptats terroristes perpetrats a les ciutats de Barcelona i de Cambrils i reivindicats posteriorment per Estat Islàmic.

SEGON.‐ Condemnar aquest atac i qualsevol tipus de violència que propaguen l’odi i la barbàrie arreu del món i a casa nostra.

TERCER.- Donar el condol i el suport total a les víctimes i ferits dels atemptats, les seves famílies i amics. Sempre estarem al costat de la convivència i la cohesió social.

QUART.- Agrair i reconèixer la gran tasca realitzada per tots els cossos d’emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes que, en moments de màxima tensió, van saber complir amb la seva feina amb voluntat de servei. Al mateix temps, demanar la incorporació dels Mossos d’Esquadra, de forma immediata, dins de la representació de cossos de seguretat que té l’estat en les reunions dels grups de treball sobre la lluita antiterrorista, liderades per la Interpol, per assegurar la més eficient coordinació entre totes les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

CINQUÈ.- Deixar clar que aquests atacs contra la convivència no canviaran la voluntat de la nostra societat d’apostar per la llibertat, l’acollida i la tolerància, apostant pels valors que potenciïn el respecte a totes les formes de pensar, religions i cultures.

SISÈ.- Ratificar la voluntat dels governs locals de continuar treballant per la cohesió social de les nostres viles i ciutats. Només així avançarem cap a la convivència i la inclusió de la societat.

SETÈ.- Donar trasllat d’aquests acords a la Federació de Municipis de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a la conselleria d’interior de la Generalitat de Catalunya, al Ministeri de l’interior del govern d’Espanya, als cossos de seguretat, Mossos d’esquadra, Guàrdia Urbana i policies locals.