On sóc a L’H?

Barri: Centre

He viscut tota la meva vida a L’Hospitalet però he anat canviat de barri. Actualment sóc veí del centre tot i que vaig viure molts anys al barri de Can Serra. Sóc molt actiu a la ciutat, Pubilla Casas, Sanfeliu, Gran Via Sud, Santa Eulalia i Collblanch-La Torrassa són barris que conec be.

Presentació del Candidat a Regidor

El meu nom és Fran Villaescusa, tinc 35 anys i he viscut a L’Hospitalet tota la meva vida. 

Sóc Arquitecte i creatiu Audiovisual. Fins l’esclat de la crisi vaig treballar al sector de l’Arquitectura especialitzant-me en arquitectura hospitalària i sanitària. Després de la destrucció del sector de la construcció vaig fer del meu hobby, la fotografia i el cinema, la meva professió com a emprenedor fins al dia d’avui.

Després del canvi professional vaig continuar amb l’Arquitectura d’una manera més social, participant activament en moviments ciutadans com la plataforma «protegim el canal de la infanta», el moviment 15M en els seus orígens i l’associació de defensa del patrimoni «Perseu LH». En l’àmbit audiovisual sóc membre de l’associació «CooLHtura» que té com a objectius el foment de la creació audiovisual, fotogràfica i de les arts escèniques a la ciutat. Considero bàsic el recolzament municipal a la creació de cultura en totes les seves formes d’expressió.

Crec que L’Hospitalet necessita polítiques urbanístiques que millorin la vida dels ciutadans i ciutadanes més enllà de les grans operacions immobiliàries pròpies de la construcció especulativa. Polítiques que garanteixin el dret a l’habitatge digne propiciant la regeneració del teixit urbà per sobre de la nova construcció. La recuperació del patrimoni històric de la ciutat per sobre del maquillatge superficial de l’arquitectura estrella. Crec que necessitem més natura i menys formigó per tenir una ciutat on poder viure saludablement.

Estem en un moment crucial per produir un canvi cap a una democràcia veritablement participativa trencant amb les polítiques de fets consumats. Vull un Ajuntament on la ciutadania puguem decidir en aquelles qüestions que els hi afecten dia a dia i on els vots deixin de ser xecs en blanc de quatre anys.

Curriculum del Candidat

Vaig obtenir el títol d’Arquitecte tècnic a la UPC l’any 2001 amb un treball final de carrera que estudiava la cronologia històrica del «Temple de la sagrada Familia» de Gaudí. Vaig continuar estudiant Arquitectura Superior a l’ETSAV llicenciant-me l’any 2007 amb el projecte final de carrera «Nou Mercat municipal de Sant Ildefons a Cornellà». Posteriorment he realitzat estudis de direcció cinematogràfica I postproducció audiovisual a l’escola “El plató de cinema” (L’Hospitalet) i a «Bloompix Studios» (Barcelona) respectivament.

Durant els estudis vaig col·laborar activament amb el moviment «V de Vivienda» que lluitava pel dret a l’habitatge. L’any 1999 vaig començar a col·laborar amb diferents despatxos d’arquitectura marcats sempre per un vessant social i/o cultural. L’any 2000 vaig col·laborar en part de la restauració de la casa Milà «La Pedrera» de Gaudí.

La meva experiència arquitectònica es centra en el desenvolupament d’equipaments, sobretot de la branca sociosanitària. Del 2004 al 2006 vaig participar en la redacció de diferents projectes d’equipaments públics, escoles bressol i equipaments esportius. Del 2006 al 2011 vaig participar en diverses reformes i ampliacions de l’Hospital de la Vall d’Hebron i de l’Hospital Clínic de Barcelona, entre d’altres.

Després de l’esclat de la crisi he estat activista en moviments socials com el 15M, «Protegim el Canal de la Infanta», «Salvem la Remunta», «Salvem la zona Agricolha», «Perseu LH» una associació de defensa del patrimoni i vaig implicar-me activament en política com a membre d’ICV de L’Hospitalet.

He estudiat models alternatius d’urbanisme i arquitectura sostenible. Fruit d’aquests estudis va ser el projecte alternatiu de l’ARE de la Remunta que vaig finalitzar l’any 2012.

A partir de l’any 2012 vaig modificar la meva trajectòria professional cap al món de la creació cultural i de la comunicació 2.0. Començant amb la fotografia i després incorporant el component audiovisual i la gestió de continguts a les xarxes socials. He dirigit diversos curtmetratges, videoclips i diverses campanyes electorals per iniciatives socials i sindicats de treballadors i he participat activament als diferents festivals audiovisuals de la ciutat.

Dintre de l’àrea audiovisual participo activament pel foment de la creació cultural com a membre de l’associació Coolhtura i com a participant del grup de creadors audiovisuals «LH audiovisual».

He treballat com a formador en diferents cursos tant en l’àmbit públic com a l’àmbit privat. L’any 2014 vaig impartir el curs «Desenvolupament de productes audiovisuals multimèdia interactius» a Torre Barrina i actualment sóc formador de «tallers de TV» enfocats a periodistes i comunicadors audiovisuals.