CanviemLH {Icv-EuiA-Pirates-E} tornem a reclamar un model de festes de primavera amb concerts 100% gratuïts a l’Hospitalet de Llobregat.

Les festes majors són el punt de trobada d’una comunitat i juguen un paper fonamental per crear identitat dins de la comunitat pel seu paper integrador. Són una manifestació lúdica col·lectiva, un motor de generació de pertinença i d’inclusió social. Tenen la funció de cohesionar i dinamitzar la societat i són un vehicle de creació de vincles entre les persones i de lligams entre el veïnatge. Per aconseguir complir amb aquesta funció, els participants de la festa han de rebre un tracte igualitari i és fonamental que les desigualtats socials desapareguin durant el temps festiu.

Les Festes de Primavera, que es van iniciar l’any 1980 al Parc de Can Boixeres van evolucionar fins a convertir-se en la Festa Major de la ciutat. Un esdeveniment lúdic de gran repercussió pels veïns i veïnes i que compta amb un ampli programa d’activitats, propostes i actuacions.

Dins de les Festes de Primavera es programen un seguit de concerts amb actuacions de figures musicals de primer nivell comercial que tenen lloc al recinte tancat de La Farga i per accedir-hi s’ha de pagar prèviament una entrada, però atès que a la ciutat de L’Hospitalet, la crisi econòmica ha deixat a moltes persones amb situació de pobresa i de risc d’exclusió social, el fet econòmic exclou a moltes persones de poder accedir-hi davant una clara línia divisòria amb reminiscència classista. El model de concerts de pagament, malauradament, trenca el principi d’igualtat que ha de regir en el disseny d’una Festa Major destinada a tot el veïnatge, i més quan aquesta festa es paga amb diners públics a càrrec del pressupost Municipal.

Per tot això, tornem a demanar al Govern Municipal del PSC que tots els concerts de les Festes de Primavera de manera siguin oberts i gratuïts i a que obri un procés de participació ciutadana amb el que la ciutadania pugui escollir el model de Festes de Primavera que vol.

Volem que s’estableixin els mecanismes necessaris per tal de fer possible que qualsevol esdeveniment lúdic sufragat amb subvencions o amb partida econòmica pública sigui obert i gratuït per a qualsevol veí o veïna de la ciutat.

Les Festes de Primavera han de ser populars sense excloure a cap veí o veïna per la seva situació social i/o econòmica.