CanviemLH presentem recurs judicial per aturar el PDU de la Gran Via

Home/Notes de premsa, Notícies/CanviemLH presentem recurs judicial per aturar el PDU de la Gran Via

CanviemLH presentem recurs judicial per aturar el PDU de la Gran Via

El dimecres dia 28 de juny de 2017, el grup municipal de CanviemLH {ICV-EUIA-PIRATES-E} ha anunciat públicament la presentació d’un recurs judicial en contra del Pla Director urbanístic de la Gran Via i a favor de protegir la zona de Cal Trabal i el seu voltant.

El grup municipal ha iniciat els tràmits del recurs contenciós administratiu amb la fita d’aturar el PDU en la seva globalitat, degut al caire especulatiu que no respon a l’interès general i per ser un projecte opac, fet d’esquenes a la ciutadania i que no compta amb consens ni al municipi, ni a l’Àrea Metropolitana, ni a la Generalitat.

 

El recurs s’enfoca principalment en la vessant urbanística del projecte tot i que denuncia també el negatiu impacte ambiental del mateix, empitjorant en 40.000 tones anuals d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i empitjorant la qualitat de l’aire amb l’augment de partícules contaminants, en una àrea protegida per ser important en la migració d’aus i reserva de biodiversitat de flora i fauna del municipi.

El grup municipal de CanviemLH {ICV-EUIA-PIRATES} ha anunciat que tant des de les administracions com des del carrer, faran tot el possible per aturar aquest projecte perniciós per la ciutat i per retornar a enfocar l’urbanisme i el model de ciutat a la transparència, la participació i el bé comú de tota la ciutadania. És per això que al plenari del consell comarcal del Barcelonès del dia 28 de juny, vam votar en contra de desafectar com a domini públic una de les parcel·les incloses a l’àmbit del PDU. L’abstenció d’altres grups, com la CUP-PA, va facilitar el camí a PSC i CIU a continuar endavant amb el PDU.

CanviemLH denuncia també que les licitacions dels projectes urbanístics que impulsa el Consorci de la Gran Via es finançaran amb fons públics, possiblement de la venda de dues parcel·les públiques destinades a edificar habitatge protegit, quan el govern del PSC havia assegurat que “el PDU no costarà un sol euro de diners públics”.

Leave A Comment