CanviemLH {ICV-EUIA-PIRATES-E} demana responsabilitats al govern del PSC per la nefasta gestió de l’arbrat i per la mort del pi de la Remunta.

Sense informació previa, a la velocitat del llamp, sense compensacions i amb sobrecost de diners públics. Així és la gestió de l’arbrat i del patrimoni natural que realitza el govern municipal.

A data de juny de 2017 el govern municipal va encetar un procés de consulta ciutadana per a la redacció del pla director de l’arbrat de L’Hospitalet de Llobregat. Des del grup municipal de CanviemLH vam denunciar l’opacitat d’aquest procés, obert a participació escassos quinze dies, sense informació del protocol previ, ni debat.

Aquest procés a més arribava sis mesos després que el govern comencés a portar a terme actuacions de tala massiva d’arbres en múltiples carrers de la ciutat sense comunicació prèvia i escudant-se en el suposat i amagat pla director de l’arbrat. Aquestes actuacions suposen una reducció alarmant d’arbres en el nostre municipi, un empitjorament de la qualitat de l’aire per reducció de cobertura verda i una despesa poc transparent.

La ciutat, a finals d’any tindrà uns 500 arbres menys. Els últims carrers víctimes de la tala masiva d’arbrat sense nova plantació han estat els carrers Tecla Sala, Baró de Maldà i Mas, entre d’altres.

Aquestes actuacions es fan fora de la contracta de parcs i jardins actual, que caduca el pròxim any 2018, i denoten un elevat nivell d’improvisació, manca d’optimització i menyspreu al medi ambient, el patrimoni natural, la salut pública i la gestió dels recursos públics.

A més a més, l’atac al patrimoni natural ha acabat amb la mort de l’arbre més antic de la ciutat, l’anomenat pi de la Remunta, que va ser víctima d’un trasplantament inviable. L’arbre històric ha estat talat avui dimecres dia 6 de setembre de 2017.

Des de CanviemLH vam denunciar que el trasplantament del Pi de la Remunta era inviable tal com indicaven tots els informes independents. El govern però va optar per presentar informes realitzats amb l’únic criteri d’avalar la seva postura immobilista i justificar el trasplantament.

El nostre grup municipal va informar que aquesta acció suposava malversar milers d’euros públics en una operació que només corresponia a evitar una foto i uns titulars incòmodes pel govern municipal i per l’actual alcaldessa Núria Marín.

La tala també afecta als arbres patrimonials com el reivndicat Pi de la remunta.

CanviemLH  vam demanar per escrit la documentació i el pla d’actuació de l’Ajuntament al mes de gener així com l’accés a l’últim informe sobre el Pi de la Remunta que havia de certificar la seva mort. Ara com ara encara no hem tingut accés a cap informació malgrat haver-la demanat reiteradament.

Lamentem la possible malversació de fons públics, l’opacitat, la manca de participació i l’actitud poc democràtica del govern municipal i demanarem la depuració de responsabilitats pels fets esmentats. Volem una ciutat verda, participativa, sostenible i transparent.