CanviemLH, davant de la notícia anunciada per l’Associació per la Defensa del Patrimoni de l’Hospitalet de Llobregat “Perseu”, sobre la mort definitiva de l’arbre conegut com «El Pi de la Remunta», lamentem la mort anunciada de l’arbre documentat més antic de la ciutat un any després del seu polèmic trasllat per part del govern del PSC.

Fa un any denunciàvem, juntament amb l’Associació Perseu, que el trasplantament era inviable i que només responia a la voluntat de «rentat de cara» del govern socialista per evitar la mala premsa que donaria la imatge de l’arbre talat arrel de l’àmplia visibilització ciutadana del conflicte. Tots els informes de professionals independents desaconsellaven el transplantament.

CanviemLH va declarar fa un any, i ho reafirmem ara, que seguiria l’estat de l’arbre i que reclamaríem la depuració de responsabilitats per l’atemptat contra el patrimoni natural de la ciutat i pel malbaratament dels recursos públics llançats en l’operació estètica del trasllat del Pi. El nostre grup arribarà fins al final en la protecció, reivindicació i l’impuls del patrimoni històric, cultural i natural de la nostra ciutat, L’Hospitalet de Llobregat.

pi de la remunta comparativa

Comparació de l’evolució del Pi en un any (imatge de l’associació Perseu)

Ha mort el Pi de la Remunta ICV