Ple municipal ordinari del 24 de novembre de 2015: Resum de la participació de CanviemLH {ICV-EUiA-PIRATES-E} a l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.

Podeu consultar l’ordre del dia del ple al següent document:

[button link=”https://canviem-lh.cat/wp-content/uploads/2015/11/OD-PLE-241115.pdf” color=”green” size=”medium” type=”flat” shape=”square” target=”_blank” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” shadow=”yes” icon=”fa-th-list” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”slide” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]PDF Ordre del dia[/button]

Les Mocions de novembre de CanviemLH {ICV-EUiA-PIRATES-E}

  1. Moció per ajuda d’emergència als camps de refugiats Sahrauí per la catàstrofe humanitària que viuen després de les pluges torrencials d’octubre de 2015.
  2. Moció per millorar l’itinerari de transport públic d’accés a les noves urgències de l’Hospital universitari de Bellvitge.
  3. Moció de foment de l´ús del DNIe (deixada sobre la taula)

Mocions destacades

  1. Tota l’oposició dóna suport a la moció pel Pacte Antitransfuguisme.
  2. Es presenta una moció conjunta per fomentar la transparència a les adjudicacions de subvencions públiques a entitats amb la motivació d’assegurar un repartiment de les subvencions clar, just per acabar amb xarxes clientelars poc democràtiques.

24/11/2015. Declaracions institucionals

Es presenten dues declaracions institucionals que tenen el suport de tots els grups del consistori (PSC-CP, C’s, ICV-EUIA-PIRATES, PP, ERC, CIU i CUP-PA) del ple municipal de novembre de 2015.

  1. Declaració institucional amb motiu del dia internacional contra la violència masclista.
  2. Declaració institucional: L’Hospitalet contra la pena de mort.

24/11/2015. Comissió permanent de presidència

Posicionaments del grup municipal {ICV-EUiA-PIRATES-E} CanviemLH als punts corresponents a l’ordre del dia de la Comissió permanent de presidència (2 a 18) del ple municipal de novembre de 2015.

Punts 2 a 7: Assabentats, Punt 8: Abstenció, Punt 9: En Contra, Punt 10 al 12: Assabentats, Punts 13 i 14: En Contra, Punt 15 i 16: Assabentats, Punt 17: Abstenció i Punt 18: En Contra.

Sobre el punt 8 (Beques Menjador) ens Abstenim. Qüestionem l’existència i funcionament del consell comarcal que no resol els problemes d’endarreriment als pagaments de les beques menjador ni soluciona les queixes de les entitats que gestionen aquests serveis. Convidem a reflexionar sobre altres sistemes i demanem que es torni a gestionar directament la part corresponent a l’Ajuntament de les beques menjador.

Sobre els punts 9 i 13 (dissolució grup municipal Guanyem) votem En Contra. Els regidors no adscrits, per ètica, haurien de dimitir i el PSC trencar el pacte de govern amb trànsfugues.

[youtube id=”dO-l3poLxzE” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

24/11/2015. Comissió permanent de drets i territori

Posicionaments del grup municipal {ICV-EUiA-PIRATES-E} CanviemLH als punts corresponents a l’ordre del dia de la Comissió permanent de drets i territori (19 a 22) del ple municipal de novembre de 2015.

Punt 19: Abstenció, Punt 20: A Favor, Punts 21 i 22: Abstenció.

Del despatx oficial de decrets i resolucions i del despatx oficial de Junta de Govern local (23 a 24).

Punts 23 i 24: Assabentats.

[youtube id=”hKZb5lUmaR8″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

 

24/11/2015. Mocions dels grups polítics

Argumentació de la moció de suport al poble Sahrauí (Punt 26)

El poble Sahrauí sobreviu al desert algerí des de l’ocupació del Sàhara Occidental ja fa 40 anys, esperant resoldre la seva situació celebrant el referèndum d’autodeterminació segons resolucions de l’ONU i que ha estat boicotejat pel Marroc amb la complicitat de la comunitat internacional. Les condicions de vida als camps de refugiats de Tindouf són espacialment dures i depenen en gran part de la solidaritat d’altres països. Al mes d’octubre unes pluges torrencials han deixat a aquest poble pràcticament sense habitatges i reserves d’aliments. Aquesta moció demana ajut humanitari d’emergència per resoldre els efectes d’aquesta catàstrofe humanitària. Tenim un deute moral i emocional amb el valent poble sahrauí que lluita pels seus drets i hem de fer el possible per què aquest poble germà pugui tenir una vida digna fins a resoldre la seva situació política i pugui tornar a la seva terra.

[youtube id=”ZJRsFqo1K54″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Posicionament de les mocions conjuntes (Punts 25 i 27)

Posicionament sobre la moció 25, de transparència i control a les subvencions públiques i conjunta de tots els grups del consistori, i la moció 27 de creació d’un coworking del ple municipal de novembre de 2015.

Sobre Punt 25 de les Subvencions: Per Canviem L’H és fonamental el bon govern en la gestió pública. Per tant, principis com la transparència, l’accessibilitat a la informació i la participació, l’aplicació de les noves tecnologies, la garantia de la pluralitat i l’efecte positiu del contrapès govern-oposició, suposarà una millora en la gestió i la garantia del fet que els recursos públics van allà on més necessitat hi ha, ja sigui per fomentar la cultura i l’esport de base, per fer front a necessitats dels infants, entre altres àmbits. Volem un teixit associatiu viu, actiu, i un Ajuntament que coopera amb aquelles iniciatives justes, solidàries, innovadores, que ajudin a vertebrar uns barris i una ciutat més participativa, més oberta, més col·laborativa, més solidària, que garanteixi la cohesió social.

Sobre Punt 27 de la creació d’un coworking: Creiem necessari impulsar iniciatives d’auto ocupació, d’impuls de les noves tecnologies, del foment de projectes col·laboratius i de treball en xarxa, d’experiències de coworking, com els que ja existeixen a la ciutat de manera autònoma i exitosa com per exemple CoL’Habora.
Entenem que es centra la proposta en La Farga com espai existent i amb capacitat per desenvolupar-ho de manera quasi immediata, però tornem a situar la necessitat d’equilibrar projectes econòmics (en aquest cas torna a situar aquest projecte l’oposició refrescant un acord unànime de Ple de 2013) arreu de la ciutat i no solament on a priori és més fàcil impulsar-ho. Cal reequilibri territorial en el foment d’iniciatives de generació d’ocupació i de riquesa. Per tant, demanem als grups promotors d’aquesta moció afegir un punt que parli de cercar en altres barris de la ciutat espais de foment del coworking i d’altres iniciatives innovadores de col·laboració i foment de l’ocupació.

[youtube id=”NU3V-1ftf_E” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Posicionament sobre les mocions del PSC (Punts 28 a 30)

Posicionament sobre les mocions de reducció de l’IVA cultural (Punt 28), sobre la simplificació d’obtenció de la nacionalitat (Punt 29) i sobre l’ajut Garantia 55 (Punt 30) del ple municipal de novembre de 2015.

Sobre el punt 28 de l’IVA cultural: La cultura és més que un negoci, hi ha una cultura de base, no vincular cultura amb mercat. Cultura no elitista. Districte cultural. Deixar clar que és un brindis al sol i que quan ho van poder fer, es trobava al 8%. Electoralisme incoherent, ja que al seu programa electoral per les generals proposen un 10% (fins a arribar al 4%). Aquest 5% d’on surt?? Deixeu d’enganyar i incomplir promeses.

Sobre el punt 29 de l’accés a la nacionalitat: Les continues traves per accedir a la nacionalitat espanyola indiquen que són mesures dissuasives per accedir a un dret de les persones migrades. El qüestionari que han de passar resulta massa semblant al trivial o a un concurs de la televisió per obtenir un premi, preguntes que la majoria de la població autòctona no sabria ni respondre. S’afegeix a tot això l’ imposició d’una taxa que dificulta encara més la petició en un context de crisi econòmica i atur que afecta especialment a les persones migrades. Davant aquest greuges manifestem que obtenir la nacionalitat no és un concurs, és un dret i ha de ser independent de la capacitat econòmica que tinguin les persones.

Sobre el punt 30 de la’ajut Garantia 55: Es podria dir que d’aquellos barros vinieron estos lodos. Reformes Laborals que minven els drets laborals de les persones afavorint els acomiadaments. Especialment vulnerables han estat les persones de més de 45 anys que no han trobat en molts casos una nova feina i estan abocades a l’atur de llarga durada i a sobreviure d’ajuts. Aquesta situació afecta emocionalment i a l’entorn social i familiar així com l’accés a prestacions com la pensió de jubilació. Ens agradaria que les propostes d’assolir un SMI de 1000€ mensuals per part del partit socialista també les faci quan governa i en capacitat de complir promeses. Fets i no paraules.

[youtube id=”ieZTBwfZnY8″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Posicionament sobre les mocions de C’s (Punts 31 i 32)

Posicionament sobre la moció 31, de respecte al pacte antritransfuguisme, i la moció 32 de respecte a la legalitat vigent del ple municipal de novembre de 2015.

Sobre el Punt 31 del transfuguisme: Es responsabilidad de los partidos y de las personas que hemos sido escogidas por nuestros vecinos y vecinas para respresentarlos en las instituciones dar ejemplo.

Existe un gran descrédito de la función política que cuestionada constantemente por informaciones de corrupción, prevaricación, falta de ética. En 2006 varios partidos firmaron un código de conducta política, entre ellos el PS, sin embargo comprobamos  que aquellos acuerdos no se cumplen ya que dos personas expulsadas del partido por el cual se presentaron a las elecciones han sido acogidas por el PSCLH para formar gobierno.

No se trata de acuerdos programáticos entre dos grupos municipales para un proyecto de ciudad, se trata de una compra de voluntades en toda regla. La estética es la materialización física de unos valores, las formas en políticas también son importantes. Brillan por su ausencia en este caso los valores, la ética y la estética.

Quien entra en el terreno de la cosa pública tiene hoy la misión de devolver a la política la dignidad, la altura de miras y la capacidad de servicio que le han robado quienes sin ética y sin estética han hecho del cargo un camino de prebendas. – Nova Bella

Sobre el punt 32 de respecte a la legalitat vigent: A CanviemLH estem a favor del dret d’autodeterminació i d’una proposta de concòrdia i col·laboració dels pobles d’Espanya, dintre d’un marc Federal o confederal, des de la sobirania del poble de Catalunya. Aquest plantejament polític no te encaix en l’actual Constitució i Estatut, tot i hi hagin majories socials i/o parlamentàries a Catalunya que demanden canvis en l’autogovern, el finançament i en el reconeixement de Catalunya com subjecte polític. L’Estat davant el moviment sobiranista es tapa les orelles i no vol/pot/sap afrontar un debat polític de fons, que afecta també a l’actualització-canvis del consens de la Transició. Creiem i treballarem per una solució dialogada, per una consulta i un debat ciutadà i intel·lectual honest i proposarem un model de cooperació i fratern que és de la república federal de lliure adhesió.

Creiem també que la força o ímpetu per aplicar tots aquells articles de la Constitució que tenen a veure amb la retallada de l’autogovern o intervenció sobre les institucions catalanes, no s’aplica alhora de garantir els Drets Humans, els drets fonamentals de les persones, aquells que dicta el sentit comú, com són l’accés a una educació pública de qualitat, a una sanitat pública i universal, l’accés a un habitatge digne.

Perdó, m’he equivocat, sí que hi ha hagut voluntat de modificar la Constitució, però en aquest cas per perjudicar els ciutadans, a la classe treballadora, a la majoria social. Va ser un 23 d’agost de 2011, on el Sr Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy (PSOE i PP) van acordar que “los bancos y sus deudas lo primero”. Vostès van trencar el consens de la Transició i cal un nou pacte social on es fonamenti un nou país de països, més justos i solidaris.

[youtube id=”jdpobJXDiIE” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Argumentació de la moció de transport públic a l’Hospital de Bellvitge (Punt 33)

Potenciar la nostra ciutat sanitaria fa imprescindible i prioritari fer-la accessible. El més important són els usuaris i les seves condicions, la nova situació d’urgències agreuja la inaccessibilitat i potencia el transport privat o alternatives (llançadora ico). Hi ha antecedents que volien solucionar la situació, com la moció aprovada el 25/06/13, que no s’han dut a terme. Reiterem la necessitat de millora del soterrani per creuar la gran via i estudiar altres tipus d’infraestructura. Reiterem la modificació de línies procedents del Baix Llobregat, mesura de pacificació del trànsit rodat a la rotonda de la feixa llarga per reduir la velocitat i demanem la modificació itinerari LH1 LH2 per carrer residencia.

La moció del DNIe (Punt 34) queda sobre la taula.

[youtube id=”XPFoIu-AuV4″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Posicionament de les mocions del PP

Posicionament sobre la moció 35, de simplificació de la normativa per establiments comercials, i la moció 36 contra la resolució 1/XI del parlament de Catalunya del ple municipal de novembre de 2015.

Sobre el punt 35 de establiments comercials: Entenem l’esperit de la moció de suport al comerç de la ciutat, dels plans especials per recuperar i mantenir els eixos i el comerç de barri, de l’actualització de les ordenances Municipals; de fet ja vam fer diverses iniciatives i propostes al darrer Ple d’Ordenances i Taxes al respecte. No ens queda clar el concepte “reordenar”(segona part de l’acord tercer), ens sona com una música que tocava un antic grup municipal (PxC) que per sort no trepitja ja aquest ple .

Sobre el punt 36 contra la resolució 1/XI: No hem donat suport a la resolució del parlament i no donarem suport a aquest tipus de mocions que divideixen i radicalitzen més el conflicte. Aquest llenguatge, afirmacions i guerra de banderes si divideix la societat. Hem de complir amb la legalitat, però amb tota. La CE també reconeix drets que mai es compleixen i quan interessa es modifica rapidament per tal de retallar més drets… això tampoc és treballar per les necessitats reals dels catalans (com reclama la moció). No estem d’acord que el poble de Catalunya com el de la resta d’Espanya ha votat aquesta constitució, l’opinió dels catalans l’ha d’expressar el poble de Catalunya, no el parlament, ni cap partit… Demanen que no es facin més declaracions en nom de ningú i es pregunti al poble de Catalunya, únic legitimat.

[youtube id=”ChDYAmqrXeA” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Posicionaments sobre la moció d’ERC de pobressa energètica

Sobre el punt 38 de pobresa energètica: Precisament fa dos anys el 23 de novembre de 2013 el grup municipal ICV-EUIA presentava una moció sobre la pobresa energètica i la creació d’una taula específica i una sèrie de mesures per pal·liar aquest tipus de pobresa que s’ha incrementat des d’aquella moció per una crisi econòmica que creix any rere any i aboca a l’exclusió a milers de famílies. Considerem fonamental l’accés a l’aigua, la llum, el gas com a drets fonamentals de les persones per aconseguir una vida digna i lluitarem per aconseguir una societat més justa i igualitària.

[youtube id=”yRMBz3wN8WU” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Últims posicionaments mocions (CIU i CUP-PA)i pregunta sobre l’estat de l’edifici dels antics jutjats del centre.

Posicionament sobre la moció 39, de facilitar l’accés a Internet, la moció 40 de pagament telemàtic de la zona blava i la moció 42 de la banca ètica del ple municipal de novembre de 2015.

Sobre el punt 39 d’accés a Internet: Donem suports al foment a les noves formes de participació i comunicació que poden facilitar les noves tecnologies.  Internet ha esdevingut necessari per molts àmbits i existeixen experiències positives en altres municipis en l’ampliació dels punts d’accés públics.

Sobre el punt 40 de pagament telemàtic de la zona blava: Creiem que és una iniciativa justa, necessària i possible, que beneficia a la ciutadania i a la mateixa administració. Demanem en tot cas que s’informi in vocce de l’estudi aprovat al febrer de 2013, del que creiem ha d’haver-hi unes conclusions positives.

[youtube id=”Ogos8cnETKQ” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Resum de les votacions a les mocions

 

 

 

150px-psc

11
150px-cs

4
150px-canviem

3
150px-pp

3
150px-erc

2
N.A.

2
150px-ciu

1
150px-CUP-PA

1
25 Subvencions Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció
26 Saharauís Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció
27  Coworking Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció En Contra
28  IVA cultural Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció En Contra Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció
29  Nacionalitat Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció En Contra Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció
30  Garantia 55 Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció En Contra Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció
31  Trànsfugues Abstenció En Contra Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció En Contra Abstenció Abstenció
32  Legislació Abstenció Abstenció Abstenció En Contra Abstenció En Contra Abstenció En Contra En Contra
33 Bus Hospital Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció
34  DNIe
35  Comerços En Contra En Contra Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció En Contra
36  Resolució 1/XI Abstenció Abstenció Abstenció En Contra Abstenció En Contra Abstenció En Contra En Contra
37  Violència mascl.
38  Pobressa Energ. Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció En Contra Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció
39  Internet Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció
40  Zona Blava Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció En Contra
41  Violència mascl.
42  Banca ètica Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció Abstenció