CanviemLH {ICV-EUiA-PIRATES-E} denunciem la compra de voluntats del nou pacte de govern del PSC

El grup municipal d’ICV-EUiA-Pirates (Canviem L’H) rebutgem totalment el pacte de govern entre el PSC i els regidors expulsats del partit fantasma «Guanyem L’Hospitalet» Rafa Jiménez i Cristina Santón que actualment són regidors no adscrits.

Els regidors Rafael Jimenez i Cristina Santón van ser expulsats del partit fantasma Guanyem L’Hospitalet, partit que feia servir una marcada robada a la candidatura d’Ada Colau per part d’un grupuscle d’extrema dreta anomenat Hartos.org, per discrepàncies en la manera de distribuir els sous entre partit i regidors. El passat dijous dia 12 de novembre desapareixia el grup municipal de Guanyem L’Hospitalet i els dos regidors passaven a ser no adscrits sense sou, ni dret a presentar mocions, ni assessor, ni despatx, ni espai al diari municipal, però continuarien cobrant la dieta d’assistència a ple (uns 19.500€/any bruts).

tweet anunci pacte de govern PSCguanyem

Ni un dia han estat com a regidors no adscrits ja que el mateix dijous 12, mitjançant un tweet fet amb nocturnitat per part del psc s’anunciava el pacte de govern, el text del qual es pot llegir a la web local dels socialistes, és un paper mullat, ple de llocs comuns, frases buides, insubstancials i ambigües. Així el PSC suma a les seves files als dos regidors que passaran a cobrar 65.500€/any bruts amb la possibilitat de un o dos assessors que poden cobrar entre 39.996,€/any i 63.000€/any en funció de la categoria. El pacte de govern preveu càrrecs totalment depenents d’actuals regidors socialistes que supervisaran la feina dels nous dos regidors comprats pel PSC. Regidoria adjunta a Benestar i drets socials per Cristina Santón i regidoria adjunta a l’Àrea d’espai públic, urbanisme i sostenibilitat per Rafael Jiménez sota les ordres del regidor socialista Jose Castro, antic militant d’ICV a L’Hospitalet i actual regidor d’urbanisme.

La creació d’aquest pacte de govern be marcat per una negociació fosca i de formes poc ètiques d’actuar que augmenta encara més la imatge de descrèdit que tenen les formacions polítiques davant els ciutadans i ciutadanes de L’Hospitalet.

No estem parlant de pactes programàtics entre grups municipals sinó de la compra a pes per part del PSC d’una sèrie de voluntats i vots. Lamentem profundament aquests fets. Entenem que es podria haver optat per governar aquesta ciutat des de la pluralitat i des del reconeixement de la diversitat que van decidir els ciutadans i ciutadanes a les eleccions municipals. Lamentem que el PSC pugui exercir aquest tipus de pràctica que trenca amb els acords antitransfuguisme pactats arrel el famós tamayazo i que el mateix PSC va promoure.

A Canviem L’H considerem que amb el nou pacte, l’equip de govern podrà més fàcilment prendre decisions arbitràries i continuar les seves polítiques unilaterals evitant el debat i el consens.

[youtube id=»0_MkOS0hOAA» width=»600″ height=»350″ autoplay=»no» api_params=»» class=»»]