Tarifació social: que pagui més qui més té i qui més contamina

Reivindiquem les propostes de tarifació social, diferenciació dels tipus impositius de l’IBI per habitatges i comerços així com la baixada del 5% de l’IBI presents al programa electoral de CanviemLH{ICV-EUiA-PIRATES-E}.

Podeu consultar les propostes integres de CanviemLH{ICV-EUiA-PIRATES-E} a la nostra intervenció al ple extraordinari sobre ordenances fiscals

El sistema tributari d’un país indica en part el tipus d’Estat Democràtic i de Dret que és. El nostre, de tradició progressista, cada vegada ho és menys gràcies a reformes successives de PSOE i PP (pujades IVA, reforma pensions…).

Ara toca fer els pressupostos municipals i nosaltres, des dels principis de solidaritat i suficiència financera, hem plantejat implementar màxima progressivitat sobre impostos, taxes i preus públics. Volem tarifació social sobre els serveis municipals perquè ningú es quedi fora per no poder pagar; volem una rebaixa de l’IBI del 5% i bonificacions pels habitatges HPO (protecció oficial) i d’altres que suporten rebuts astronòmics arran la bombolla immobiliària; màxima bonificació per famílies nombroses amb pocs recursos; bonificacions per a cooperatives, nous emprenedors i zones comercials amb dificultats; ajudes a empreses i institucions que fomentin l’ investigació i bonificacions pel foment de l’accessibilitat i per les energies renovables. Alhora volem recàrrecs a qui especuli amb pisos buits (bancs i fons d’inversió), que paguin més els grans negocis i propietats de la ciutat i qui més contamina i reclamem un sistema de finançament més just pels Ajuntaments.

[youtube id=»NG8MUpnAY7I» width=»600″ height=»350″ autoplay=»no» api_params=»» class=»»]

En aquesta línia el nostre grup presentar una moció sobre ordenances fiscals al ple municipal d’octubre per obrir el debat deixant clar el nostre posicionament. A aquesta moció van votar en contra el partit socialista i la CUP-PA.

Ens alegra veure que, tot i la seva oposició al ple, el govern del PSC hagi recapacitat en alguns dels punts proposats pel nostre grup i que hagi fet seves parts importants del programa de CanviemLH{ICV-EUiA-PARTIDES-E} com la diferenciació impositiva de l’IBI en residencial i terciari, congelació de l’IBI (tenien intenció de pujar-ho) i la incorporació de criteris de renda i tarifació social en aspectes on no ho tenien contemplat.

El grup municipal de CanviemLH{ICV-EUiA-PIRATES-E} continuem defensant fidelment el programa social i ecològic participatiu amb el que va concórrer a les eleccions municipals. Continuem fidelment per defensar allò pel que ens van votar més de 9.500 ciutadans i ciutadanes de L’Hospitalet tal com vam fer al ple municipal extraordinari sobre ordenances fiscals del mes d’octubre.

Podeu consultar les propostes integres de CanviemLH{ICV-EUiA-PIRATES-E} a la nostra intervenció al ple extraordinari sobre ordenances fiscals