La banca sempre guanya

Són recurrents les sentències de tribunals contra les pràctiques abusives i fraudulentes de les entitats bancàries i financeres (clàusules sòl a les hipoteques, l’estafa de les preferents, etc.) afegint els milions de desnonaments per impagament d’hipoteques injustes, opaques i tramposes, que han arruïnat persones, famílies i països sense cap escrúpol ni penediment.

El pitjor de tot és que sempre troben connivència i complicitat per aconseguir els seus beneficis. Aquesta vegada, davant la sentència del Tribunal de Justícia Europeu, amb obligació de devolució retroactiva més interessos de les clàusules sol de les hipoteques afectades, la gran coalició PP-PSOE-C’s ha sortit, altra vegada, a rescatar a la banca amb un decret que col·loca novament als afectats en desigualtat de condicions, ja que permet a la banca negociar a favor seu la forma de devolució, l’eximeix de costos judicials i no preveu mesures sancionadores en cas d’incompliment.

Al ple de Gener CanviemLH defensaven una moció per demanar el compliment de la sentència del Tribunal Europeu, però la “gran coalició” PSC-PP-C’s van votar en contra dels punts clau que a afavorien a les persones afectades. Una evidència més de què si continuen sent majoria a les institucions la gent perd i la banca sempre guanya.