Democràcia! Repressió mai més

El dia 1 d’octubre marcarà per sempre a molts veïns i veïnes de L’Hospitalet i de Catalunya. La brutal repressió exercida pels antidisturbis de Policia Nacional i Guàrdia Civil contra persones pacífiques i indefenses, que volien exercir un dret fonamental, el dret a decidir, va ser tan injustificada i desproporcionada que, part de la ciutadania que no s’havia sentit interpel·lada en aquella convocatòria, també va sortir al carrer, van participar i es van quedar a custodiar unes urnes que eren ja el símbol dels drets civils i democràtics.

La ferida ha estat molt gran, ningú esperava tanta brutalitat indiscriminada amb 900 persones ferides i tot un país commocionat. Un país que es va manifestar massivament en diferents poblacions contra tanta violència i ho va fer en un silenci aclaparador, amb les mans alçades i més unit que mai.

La violenta operació anomenada Anubis ha estat un fracàs, no va poder contenir el clam per la democràcia de la ciutadania. La fissura amb l’Estat és enorme i més que mai és necessari aixecar ponts i salvar distàncies, parlar, dialogar, respectar i arribar a consensos que aglutinin a la majoria de la ciutadania.

Anubis és el deu de la mort dels egipcis però el nostre poble lluita per la vida plena i digna, la democràcia i la pau. Violència i repressió mai més.