Violències

Hi ha violències que són estructurals i venen de lluny, de les retallades en el sistema públic de salut que deixa en passadissos pacients sense llit, despullant-los de dignitat, de les llargues llistes d’espera que afecten la qualitat de vida i la vida mateixa.

A infants que passaran tota la seva vida escolar en barracons al costat d’escoles privades, segregadores per gènere i generosament subvencionades. A families desnonades de casa seva per no poder assolir hipoteques, generalment tramposes, de bancs rescatats amb milions d’euros dels nostres impostos. A la gent a l’atur que no té ni esperança de trobar una feina i malviu dels ajuts i la caritat escassa. A la gent que treballa més de 8 hores i cobren 4 hores en feines temporals i precàries.

De la violència de gènere i masclista, que sega tantes vides de dones cada any i que la pateixen moltes altres a cops de puny i/o emocionals davant una societat que no és capaç de posar-hi fre.

Violències totes, silenciades, tristament assumides, que condemnen massa gent a una vida indigna i contra les quals cal lluitar amb polítiques públiques igualitàries, socials, educatives, de salut, comunitàries i solidàries per aconseguir treure de les nostres vides qualsevol tipus de violència.