Any nou, velles reivindicacions

Primers dies de l’any ple de bones voluntats i desitjos però res ha canviat en realitat. Urgències de l’Hospital de Bellvitge col·lapsades, conseqüència d’anys de dures retallades; la xarxa d’atenció primària continua tan precària que no pot donar resposta per falta de personal i mitjans.

Tampoc ha canviat la tornada de nenes i nens als barracons de dues escoles de la ciutat ni la situació de pobresa de moltes famílies avocades a l’exclusió; ni les amenaces de desnonaments producte de l’avarícia de bancs, fons voltor i grans tenidors; Continua la crua recerca de treball per a moltes persones a l’atur expulsades d’un mercat laboral precari i excloent. Res canvia quan s’ha d’escollir poder escalfar casa teva a l’hivern o comprar aliments.

Afortunadament continua la lluita de #RebelionBellvitge a la porta dels hospitals i dels ambulatoris; de la Xarxa groga en defensa de l’escola pública, de la PAH aturant desnonaments i reivindicant el dret a l’habitatge digne, entitats socials contenint la pobresa barri a barri, plataformes veïnals defensant el territori envers l’especulació del totxo i de planejaments salvatges com el PDU Gran Via que amenaça la darrera zona agrícola i natural de la ciutat.

En totes aquestes lluites hi som i fem costat perquè volem dignitat i igualtat per construir una ciutat sostenible i solidària. Entre tots i totes, CanviemLH.