Article d’Opinió: Cosme Toda, urbanisme irresponsable

Home/Notícies, Opinió/Article d’Opinió: Cosme Toda, urbanisme irresponsable

Article d’Opinió: Cosme Toda, urbanisme irresponsable

Cosme Toda: Urbanisme irresponsable

La ciutat més densa d’Europa continua aprofundint en els errors del passat. La construcció de més de 1000 habitatges al voltant de l’antiga fàbrica de Cosme Toda al barri de Sant Josep és un clar exemple de les polítiques irresponsables que s’impulsen des de l’equip de govern, fent prevaldre els interessos de privats pel davant de les necessitats reals dels veïns i veïnes.

Sant Josep és un barri on resulta més que evident la manca de serveis públics envers la ciutadania i els que ja existeixen es troben col·lapsats i són insuficients. Estem parlant d’atenció a la salut, d’escoles bressols, de primària i d’instituts de secundària, de residències i centres de dia per a persones grans, de la xarxa de transports públic i del valor fonamental que és l’espai públic lliure i verd. Serveis imprescindibles que amb una projecció aproximada de 3700 habitants nous de cop, aprofundirà encara més la precarietat d’aquests serveis públics que no podran oferir una l’atenció adequada a la ciutadania.

Resulta urgent que la planificació de la ciutat es faci pensant més en el benestar de la ciutadania que en els interessos dels lobbys de la construcció. Si volem una ciutat per viure i gaudir-ne cal reduir la massificació, obrir espais, incrementar zones verdes i arbrat i potenciar els serveis bàsics de les persones per una vida plena i digna.

 

Leave A Comment