ENS VOLEM VIVES

Els titulars moltes vegades afirmen que moren dones a mans dels seus companys sentimentals. Però aquestes dones no moren, són assassinades en un acte violència masclista vil i covard. El dia d’avui són 43 a l’Estat, tot i haver denunciat als seus maltractadors algunes van ser assassinades amb les seves filles i fills.

Les xifres per maltractament físic i/o psicològic són esgarrifoses i també transversals quant a edat, classe social o procedència. I són la punta de l’iceberg d’una realitat fermament incrustada en una societat patriarcal i masclista que practica la violència estructural contra les dones.

Aquesta violència en les seves múltiples formes, simbòliques i materials, és una flagrant violació dels drets humans i neix de la desigualtat i la discriminació. Per això s’ha de combatre amb polítiques públiques d’assistència i protecció a les víctimes i als menors afectats, amb prevenció i sensibilització en totes les etapes educatives, amb formació en igualtat dels agents implicats i professionals de l’àmbit sanitari, de forces de seguretat i de l’àmbit judicial. Imprescindible l’impuls de lleis d’igualtat integrals per eliminar aquesta xacra social.

Canviar la cultura del masclisme i la violència requereix compromís, implicació i fermesa del conjunt de tota la societat.