L’Habitatge digne és un dret

La bombolla Immobiliària va esclatar deixant un balanç desolador als barris. Persones obligades a ocupar pisos buits, a malviure amuntegats en pisos diminuts, a canviar contínuament de barri, inclús de ciutat.

Acompanyar a la PAH és una lliçó de lluita i solidaritat. Un grup de persones que s’enfronten cos a cos amb bancs, financeres, fons voltors per evitar desnonaments de famílies que no poden assolir els preus d’un mercat immobiliari sense escrúpols ni humanitat. El dret constitucional a un habitatge digne s’enfonsa davant l’especulació i els grans guanys.

És aquí on les administracions han d’actuar amb contundència, facilitant l’accés a l’habitatge als col·lectius més vulnerables ampliant la xarxa pública de lloguer social. Hi ha experiències a ciutats europees, que destinen recursos a la compra de pisos de segona mà per ampliar el parc públic d’habitatge; apliquen mesures de regulació de preus en el mercat privat de lloguer i impulsen lleis que aporten a la xarxa pública el 30% de qualsevol promoció privada d’habitatge.

A L’Hospitalet anem tard en polítiques públiques per aturar l’especulació envers l’habitatge, la urgència habitacional és insostenible. Per això demanem concreció i actuació en aquest àmbit insistentment. En aquesta lluita ens trobareu #SiSePuede