Patrimoni, una prioritat històrica

L’Hospitalet és un indret mil·lenari, la troballa arqueològica més antiga de la ciutat és un cap de medusa romà. La primera impressió davant aquesta dada podria ser que la ciutat gaudeix d’un ampli patrimoni arquitectònic i arqueològic, però la cobdícia especulativa construeix sense control ni planificació de ciutat, arrasant i menyspreant gran part d’aquest.

L’equip de govern es nega a fer cap control arqueològic preventiu en les obres i maltracta inclús els pocs elements protegits. Deixa morir joies arquitectòniques com Can Rigal, Can Trinxet o la Torre Gran, pràcticament en estat de ruïna. Cedeix a empreses, durant dècades, fàbriques modernistes com Godó i Tries o Germans Albert i no saben què fer amb el castell medieval de la Torrassa, camuflat entre lones de plàstic. Veuen el patrimoni com un problema quan en realitat és una oportunitat que revaloritza i dóna profunditat històrica a la ciutat.

Ja fa anys que entitats i veïns i veïnes de la ciutat s’organitzen en defensa de béns que són de tots i totes. El que no fa el govern ho fa la ciutadania; tot el nostre suport i admiració. El patrimoni de L’Hospitalet és una prioritat a l’acció política de CanviemLH. Ho volem recuperar per poder gaudir de la nostra història i compartir-la, aprenent del passat per mirar cap al futur amb orgull hospitalenc.