Pressió demogràfica insostenible

L’Hospitalet ha crescut a cop d’especulació i amb greu dèficit d’espais lliures, d’arbrat i d’espais naturals. Malgrat això el govern de la ciutat més densa d’Europa projecta novament la construcció de més d’11.000 nous habitatges. Especulació insostenible.

Aquest creixement es produeix sense planificació global, aplicant una ordenació predemocràtica i oblidant les necessitats de les persones en serveis públics com la sanitat, l’educació, l’atenció a persones dependents, etc. provocant el col·lapse dels equipaments i dels serveis. Un exemple és la Plaça Europa amb una llarga llista d’espera a l’escola bressol, una escola de primària en barracons i una Àrea Bàsica de Salut desbordada per assistir la demanda.

També passa al Districte Centre/Sant Josep per la construcció de 800 nous habitatge a La Remunta, 900 a Cosme Toda i 600 a Carrilet. És inquietant l’impacte de l’allau de nous pisos massificats en els serveis públics, que pateixen contínues retallades per part de la Generalitat i greus mancances de personal i d’espai. Cal deixar enrere les polítiques que fomenten l’asfalt, el ciment i el totxo i projectar una ciutat sostenible per a la vida i la dignitat de la ciutadania.