Project Description

Resolució Parlament aturada cautelar del PDU Gran Via

Proposta de resolució aprovada a la comissió de Territori del Parlament de Catalunya del dia 10 de maig de 2017 per l’aturada cautelar del PDU de Gran Via – Llobregat. Presentada conjuntament pels grups de «Catalunya Sí que es pot» i «CUP» el 27 de febrer de 2017. Aprovada amb el vot en contra del PSC i del PDeCAT i amb l’abstenció del PP.

La proposta de resolució aprovada demana al govern:

  1. Aturar cautelarment la tramitació de l’actual PDU-Granvia davant la manca de consens popular i polític, així com de la suficient previsió i projecció de les conseqüències ambientals, ecològiques i sociodemogràfiques per al municipi de l’Hospitalet, de l’esmentat desenvolupament urbà.
  2. Reconsiderar i reformular el Planejament Urbanístic sobre l’Àrea Gran Via -Llobregat considerant, com a mínim, els següents aspectes.
  3. Coordinar amb els treballs de formulació de la nova planificació urbanística metropolitana (PDU / POUM de l’Àrea Metropolitana de Barcelona) en tots els aspectes territorials, socials, econòmics i ambientals que incideixen sobre l’àmbit d’aplicació i l’àrea d’influència del Pla.
  4. Incorporar un estudi de diverses alternatives d’ordenació de la Gran Via i elsseus entorns immediats entre la Plaça Europa i l’Aeroport, amb diverses alternatives.
  5. Incorporar un estudi soci-econòmic i ambiental de l’entorn consolidat i en transformació, que amb diversos escenaris raonats, permeti justificar i decidir les quanties de sostre i proporcions d’usos a ubicar sobre l’àrea del PDU.
  6. Estudiar diverses alternatives d’ordenació física que permetin establir els objectius, controlar i coordinar la forma urbana a implantar.
  7. Proposar una ordenació de l’espai agrícola de Can Trabal, que garanteixi la preservació d’aquest espai en el doble context de porta de l’Hospitalet al riu i de corredor verd entre Collserola i el Llobregat.
  8. Obrir un procés participatiu amb la ciutadania de l’Hospitalet per tal de consensuar el desenvolupament urbanístic i finalitat dels usos d’un territori que representa entre el 8 i 10% del total de la superfície del municipi de l’Hospitalet.

Veure PDF